Hrvatski radio

Radio Zadar

Vozio automobil bez tablica, a po zaustavljanju pokušao pobjeći policiji

24.06.2020.

10:14

Autor: rzd

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Dvadesetogodišnjak je jučer u zaleđu Zadra vozeći automobil Seat bez registracije, nakon što ga je policija pozvala da se zaustavi pokušao pobjeći. Kad je zaustavljen pokušao je pobjeći i iz vozila, no policija ga je zaustavila.

Jučer oko 14.25 sati u mjestu Dobra voda, policijski službenici Policijske postaje Benkovac u prometu su uočili osobno vozilo marke Seat bez registarskih oznaka,  čiji se vozač nije zaustavio na zvučne i svjetlosne znakove za obavezno zaustavljanje i velikom brzinom nastavio vožnju. Vozilo je ubrzo zaustavljeno, nakon čega je vozač pokušao pobjeći iz vozila no ubrzo je sustignut te priveden u policijsku postaju.

Nad vozačem u dobi od 20 godina provedeno je kriminalističko istraživanje, te je  uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl.32. st. 1., čl. 238. st. 1., čl.163. st.1. i 282.st.4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama te čl.4. st.1 Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, priveden  na Prekršajni odjel Općinskog suda gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru, nakon čega   je predan u Zatvor u Zadru.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.