Hrvatski radio

Radio Zadar

Vransko jezero obilježava Svjetski dan biološke raznolikosti

23.05.2020.

11:25

Autor: Radio Zadar

Izvor: PP Vransko jezero

Izvor: PP Vransko jezero

Foto: - / -

Svjetski dan biološke raznolikosti Park prirode Vransko Jezero obilježava besplatnim edukativnim vođenjem na drvenoj poučnoj stazi u Ornitološkom rezervatu - uz kupljenu ulaznicu. Koja sve rješenja donosi priroda i bioraznolikost močvare posjetitelji mogu otkriti ovoga vikenda.

Edukativno vodstvo održati će se u subotu i nedjelju u 14 sati. Broj sudionika je ograničen pa svi zainteresirani mogu rezervirati svoje mjesto na broj 0912323099 ili mail adresu: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja međunarodnim danom biološke raznolikosti s ciljem poboljšanja razumijevanja i jačanja svijesti o važnosti biološke raznolikosti.
Dok je globalna zajednica prozvana da preispita svoj odnos prema prirodnom svijetu, jedno je sigurno: unatoč svom tehnološkom napretku potpuno ovisimo o zdravim i živopisnim ekosustavima za našu vodu, hranu, lijekove, odjeću, gorivo, sklonište i energiju. Ovogodišnja tema - Rješenja su u prirodi - naglašava nadu, solidarnost i važnost suradnje na svim razinama s ciljem izgradnje budućnosti života u skladu s prirodom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.