Hrvatski radio

Radio Zadar

Vransko jezero postaje sportska oaza

01.09.2016.

15:40

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S čak 30 četvornih kilometara površine, Park prirode Vransko jezero koje se nalazi na području Zadarske (85%) i Šibensko kninske županije (15%), predstavlja pravo prirodno, ali i neotkriveno turističko i gospodarsko blago.

U cilju oživljavanja za turistički posjet i gospodarske aktivnosti Parka prirode Vransko jezero, koje bi zbog toga bilo financijski samodostatno poput primjerice Plitvičkih jezera, na ne naslonjeno na proračun države, od ove jeseni pokreće se cijeli niz projekata.

  Jedan  od njih  je  i veliko sportsko natjecanje u subotu, 10. rujna, kada će ova prirodna oaza ugostit Državno prvenstvo u klasičnom kros triatlonu; Državno prvenstvo u kros supersprint distanci (za mlađe dobne kategorije ) i Kros duatlon (za rekreativce).

   Ovo triatlon natjecanje održava se upravo u parku prirode Vransko jezero koje je izvrsna turističko- sportska rekreativna destinaciju i visokokvalitetno prirodno borilište za brojna natjecanja, među kojima i za tritalon, sve popularniji sport u Hrvatskoj, te svijetu, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su govorili Danijel Katičin, ravnatelj parka prirode Vransko jezero, Ivan Gobin, predsjednik Triatlon kluba Zadar, Milan Mandić, direktor utrke i Dorijan Pavliša, predsjednik Hrvatskog triatlon saveza. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.