Hrvatski radio

Radio Zadar

"Vratite mi moja lita" nova pjesma Zadrana u suradnji s Tedijem Spalatom

12.10.2016.

06:40

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Klapa Munita iz Zadra objavila je novu skladbu pod nazivom "Vratite mi moja lita" na kojoj su ostvarili glazbenu suradnju s Tedijem Spalatom, proslavljenim kantautorom iz Splita. Tedi je svojim vokalom dao poseban štih Munitinoj pjesmi.

U klapi su na to posebno ponosni jer njegovu glazbu oduvijek osjećaju "svojom" i s njim dijele glazbeni senzibilitet. Do suradnje je došlo nakon dva vrlo uspješna gostovanja klape na njegovim koncertima.

 - Suradnja sa Tedijem bila mi je želja pri samom pisanju skladbe - objašnjava autor teksta i glazbe Vjekoslav Šuljić, inače član klape Munita - od samog mi je početka bilo jasno da će Tedijeva specifična interpretacija dati pjesmi željenu emociju i ozračje.

            Veliku ulogu u konačnom oblikovanju pjesme imao je i autor aranžmana Remi Kazinoti, koji je na pravi način donio balans zvuka klape i Tedija kao gostujućeg vokala.

             Stihove pjesme "Vratite mi moja lita" u nostalgičnu priču snimljenu na bajkovitim lokacijama u zadarskom i splitskom zaleđu pretvorio je zadarski redatelj Igor Goić.

             Glavne uloge u spotu povjerene su glumici Kazališta lutaka Zadar Gabrijeli Meštrović Maštruko i mladoj Gabrijeli Šuljić, koja također već  ima značajnog glumačkog iskustva. One su utjelovile ženu koja, vraćajući se u slikovito ali napušteno mjesto svog odrastanja, emotivno proživljava prisjećanje na djetinjstvo i sebe samu u dječjoj dobi.

             Članovima klape Munita nisu strane glazbene suradnje - zajedno sa Mladenom Grdovićem nastupili su na ovogodišnjem Festivalu zabavne glazbe Split 2016. pjevajući Mladenovu pjesmu "Ostavljam vas moji najdraži" što je rezultiralo pobjedom i osvajanjem prestižne Grand Prix nagrade. Ovoga puta se publici predstavljaju sa vlastitom skladbom uz glazbenog gosta Tedija Spalata i nadaju se da će pjesma naći put do slušatelja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.