Hrvatski radio

Radio Zadar

Vrdoljak: Nema napretka gdje vlada HDZ

20.10.2015.

16:59

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska narodna stranka predstavila je u Zadru kandidate za 9. izbornu jedinicu. Riječ je o čelniku Splitsko-dalmatinskog HNS-a- Klementu Bašiću, te predsjednici HNS-ove drniške podružnice - Vlatki Duilo.

HNS -ovci biračima obećavaju stambenu gradnju koja neće stvoriti dužničko ropstvo, povećane iznose porodiljinih naknada te korištenje prirodnih potencijala Like i Ravnih kotara za razvoj poljoprivrede i stočarstva. 

Predstavljanju ovih dvaju kandididata, nazočio je i ministar gospodarstva i potpredsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak. U svom obraćanju on se najviše obrušio na HDZ i bivšu Sanaderovu Vladu. Također istaknuo je kako u jedinicama gdje HDZ ima tradicionalno najbolje izborne rezultate, napretka nema.

Ono što se treba dogoditi u 9. i u 5. sutra je poraz HDZ-a, vraćanje autoriteta građanskoj opciji, prvenstveno građanskoj opciji koju predstavlja Hrvatska narodna stranka u tim izbornim jedinicama, i to je šansa da one budu pa makar na istom stupnju razvoja kao Istra, Varaždin, Međimurje.

Mi ne nudimo idelogiju već projekte, riječi su HNS-ovih kandidata Bašića i kandidatkinje Duilo.

Držimo da se u današnjim uvjetima i po tržišnim cjenama stambenog kvadrata, pogotovo u turističkim sredinama kao što su Zadar i Šibenik, mnogi građani ulaze u 30 - godišnje dužničko ropstvo, ne mogu se rješiti stambeni problemi mnogih naših građana. HNS već od ranije nudi program POS-a, njegove modele je sad i doradio - ističe V.Duilo.

Naše teme su projekti škole, fakulteti, obrtnici, POS-ovi stanovi, obnova kuća, poduzetništvo industrija, navodnjavanje, obrtnike posebno naglašavam jer sam i sam obrtnik. - istaknuo je K. Bašić.

Smanjenje poreznog opterećenja za obrtnike, uvođenje raznih olakšica kao sredstvo stimulacije, pokretanje Centra izvsrnosti - dio je programa HNS-a.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.