Hrvatski radio

Radio Zadar

Vremenske neprilike prepolovile urod višnje maraške

29.05.2013.

13:57

Autor: fb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na plantaži maraške "Vlačine" između Zemunika Donjeg i Suhovara predstavljena optimalna primjene strojeva za zaštitu bilja

 

 

Zbog posljednje dvije sušne godine iz zadarske tvrtke - Maraska ne očekuju puno od skorašnje berbe višnje maraške. Voditelj Maraskine plantaže "Vlačine" Josip Ražov napominje kako je još uvijek nezahvalno govoriti o konačnim brojkama dodajući kako je plod maraške oštećen i nedavnom tučom.

Zadovoljan je ovogodišnjom količinom kiše te ulaganjem tvrtke u sustav navodnjavanja zbog čega velike nade polaže u iduću sezonu berbe.

Što se tiče suradnje s malim proizvođačima u županiji, Ražov najavljuje kako će tvrtka i ove godine pokušati otkupiti sve količine ploda. A o otkupu kaže kako je cijena uvijek nezgodno pitanje.

"Ona je takva kako diktira tržište, mi se nažalost moramo svi skupa truditi, mi i mali proizvođači, da budemo konkurentniji sa smanjivanjem troškova, a ne sa povećanjem cijena jer teško da ćemo ju postići, ne znam koja će cijena biti ove godine, ali znam da neće biti manja nego lani." - dodao je Ražov

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.