Hrvatski radio

Radio Zadar

Vrhunska frenjaška večer

11.12.2015.

08:15

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premijera video dokumentarca "FrenjaFest 2015 - Aftermovie" prošla u veselom tonu, karakterističnom za okupljanje članova udruge Babura. Odigrani su i zanimljivi dvoboji.

Premijera je održana 8.12., na lokaciji Nigdjezemske, u zaigrano uređenom prostoru bivše kotlovnice vojnog kompleksa “Stjepan Radić” u Zadru od strane neformalne inicijative. Premijera se održala u sklopu okupljanja "Crna kužina", koja je, kao i svakog utorka, počastila sve prisutne besplatnom večerom.
 
Po FrenjaFest standardima uređenom terenu i unatoč niskim temperaturama dvorišta Nigdjezemske, igrali su se interesantni dvoboji, a atraktivnim potezima iskazao se ovogodišnji prvak FF2015 Robert Brcanija. Po završetku premijere "FrenjaFest 2015 - Aftermovie", 80-ak okupljenih ovacijama su počastili kreatora video dokumentarca Vladimira Miketu.
 
Svojim istančanim ukusima za glazbu okupljanje su začinili DJ Riči Blekmur (viceprvak FF2014) kao i  S E L E C T O R (konzumerica frenja) koja je svojim prvim javnim nastupom oduševila pa svi posjetitelji premjere željno iščekuju njen sljedeći nastup.
 
Cilj okupljanja, osim zabave i druženja uz ovu antičku igru koja se u Zadru igrala još u doba Rima, jest bila i prikupljanje donacija za troškove hostinga internetske stranice udruge Babura - www.udrugababura.hr. Na stranici možete pogledati video dokumentarac koji se premjerno prikazivao te ostavljati komentare o vašim frenjarskim iskustvima, vidjeti najavljene sljedeće aktivnosti udruge i još mnogo toga.
 
Na radost mnogih frenjaša, udruga Babura najavljuje i jednu veliku novost za FrenjaFest2016 - Turnir u parovima! Kako kažu iz udruge: "To je mali korak za FrenjaFest, a veliki za čovječanstvo!"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.