Hrvatski radio

Radio Zadar

Vrijedna donacija Pomorske škole zadarskoj bolnici

09.03.2023.

13:27

Autor: Suzana Dražić

Donacija Pomorske škole Općoj bolnici Zadar

Donacija Pomorske škole Općoj bolnici Zadar

Foto: Suzana Dražić / Radio Zadar

Pomorska škola Zadar donirala je Odjelu transfuzije zadarske Opće bolnice donaciju u vrijednosti nešto većoj od 13 tisuća eura, kojom su kupljene dvije specijalizirane laboratorijske centrifuge. A za pohvalu je što su učenici ove škole i  sami aktivni u darivanju krvi.


 U zadarskoi Općoj bolnici danas je održana prigodna svečanost u kojoj su učenici Pomorske škole, maturanti Luka Jusup i Luka  Cupić u ime Pomorske škole uručili donaciju zadarskoj Općoj bolnici- Odjelu transfuzijske medicine.

 
Pomorska škola Zadar već dugi niz godina ima dobre financijske rezultate kroz dodatne prihode, posebno posredovanjem u zapošljavanju učenika u Zadarskoj županiji. I ovo je, čini mi se, četvrta godina da to vraćamo zajednici, u ovom slučaju odlučili smo se za zadarsku Opću bolnicu.

Ravnatelj Pomorske škole Zadar Marin Perinić


13 tisuća eura vrijednom donacijom kupljene su dvije specijalizirane laboratorijske centrifuge za Odjel transfuzije koje se koriste za obradu krvi:


To su dva aparata, različitih kapaciteta, koje koristimo svakodnevno za obradu uzoraka krvi darivatelja krvi, koje obradimo i dajemo krv dalje.

Voditeljica Odjela transfuzijske medicine dr. Marijana Nadinić

Maturanti  Pomorske škole  Luka Jusup i Luka  Cupić

Maturanti Pomorske škole Luka Jusup i Luka Cupić

Foto: Suzana Dražić / Radio Zadar

I ono što vrijedi posebno istaknuti da su učenici ove škole i sami među darivateljima krvi. Godišnje prikupe oko 90 doza krvi, što je za svaku pohvalu.


Donacija Općoj bolnici Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.