Hrvatski radio

Radio Zadar

Vrijedna donacija zadarskoj bolnici

02.01.2017.

14:14

Autor: Anita Perica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nova godina donosi novu opremu zadarskoj bolnici i to zahvaljujući još jednoj donaciji lokalne zajednice. Općina Vir odlučila je pomoći izdvajanjem oko 300 tisuća kuna za potrebe nekoliko bolničkih odjela.

Dio aparata kupljenih tim novcem bolnica već koristi - na pedijatriji i ginekologiji, a uskoro će u sustav biti uključen i preostali dio opreme za potrebe kardiologije. Najveći dio donacije Virana odnosi se na odjel ginekologije - odnosno operacijskoga bloka kako je, uz zahvalu, kazao dr. Branko Dukić. Ukupno oko 200 tisuća kuna. 

Dr. Jasmina Huljev Friganović s Odjela pedijatrije kazala je kako se radi o opremi vrijednosti 53 tisuće kuna neophodnoj za njihov rad.

Virani rado doniraju. Od 2012. do sada Općina Vir donirala je značajna sredstva javnom zdravstvu na području Zadarske županije. Antonijo Vučetić iz Ureda načelnika Općine Vir navodi kako se sveukupna suma penje do 2 milijuna kuna.

I to je bez ovih 300 tisuća kuna zadarskoj bolnici.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

18 h

Nadin 2022

Kušanje vina