Hrvatski radio

Radio Zadar

Vrijedna donacija zadarskoj kirurgiji

19.12.2013.

12:58

Autor: sdražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tvrtka Falkensteiner hoteli uručila je danas vrijednu donaciju kirurškoj službi Opće bolnice Zadar. Radi se o stupu za endoskopsku kirurgiju prsnog koša vrijednom 411 tisuća kuna. Ovo je vrlo značajna donacija uređaja koji će doprinijeti razvoju kirurgije kao i samom liječenju, izjavio je voditelj Odjela kirurgije dr Jaša Pavić na svečanosti primopredaje uređaja.

     Ovo ujedno predstavlja  kontinuitet minimalne- invazivne kirurgije prsnoga koša koja je i do sada rađena u ovoj bolnici.  Mi otpriilike godišnje napravimo  420 do 450  torakalnih operacija,  od toga  se 40 posto operacija  radi s ovim aparatom koji  je danas  jedan od najmodernijih u svijetu - kaže dr. Pavić.

   Mi otpriilike godišnje napravimo  420 do 450  torakalnih operacija,  od toga  se 40 posto operacija  radi s ovim aparatom koji  je danas  jedan od najmodernijih u svijetu.

  Voditelj  Odsjeka za torakalnu kirurgiju dr Ivan Bačić  ističe kako je njihova  misao vodilja  osim pomaganja bolesnicima  i napredak  u struci :

  Sve veći broj operacija , koje su se prije radile na klasičan način, s velikim rezovima i bolnim postoperacijskim oporavkom, na ovaj je način za bolesnika postala puno ugodnija. Puno je brži oporavak i daleko su bolji rezultati nego što je to bilo primjenom klasičnih  operacijskih tehnika.
 
  Donacija je došla u pravi trenutak jer je dosadašnji uređaj bio već zastario, istaknuli su zadarski kirurzi zahvalivši još jednom donatorima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.