Hrvatski radio

Radio Zadar

Vrlo brzo osvanula kolica, limenke, bicikl

06.05.2016.

11:43

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I jutrošnja akcija čišćenja podmorja kod Pozdrava suncu pokazala je kako i dalje treba podizati ekološku svijest građana. Već nakon par zarona, ronioci su na rivu odložili kolica, limenke, a izvađen je i jedan bicikl. Inače sama akcija dio je DIVE IN FEST - a koji spaja ekologiju i ribolov.

Sudionici, Ante Kolanović: Manifestacija se sastoji od dva događanja, prva je ekološka akcija čišćenja kako bi podigli svijest građana, o važnosti očuvanja mora, a drugi dio je međunarodno natjecanje u podvodnom ribolovu, sudjeluje osam nacija.

Kako prolazi akcija čišćenja provjerio je i gradonačelnik Božidar Kalmeta. Poznato je kaže kako je zadarsko more čisto, te da se slobodno može kupati u centru grada. Najavio je i kako će sam sudjelovati u skorašnjoj velikoj akciji čišćenja Jazina.

Natjecanje u podvodnom ribolovu (Dive In Kup) okupit će natjecatelje i rekreativce iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Grčke, Španjolske, Italije, ukupno 100-tinjak natjecatelja podijeljenih u 40-ak ekipa, što ovo natjecanje čini jednim od najvećih u Europi, a u Hrvatskoj vodećim po broju nacija koje na njemu sudjeluju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.