Hrvatski radio

Radio Zadar

Vršani u nedjelju odvezli pomoć za općinu Donji Kukuruzari

04.01.2021.

11:07

Autor: Toni Perinić Vrsi

Foto / sudionici akcije iz Vrsi

Foto / sudionici akcije iz Vrsi

Foto: - / -

Vršani su za oko četiri stotine stanovnika općine Donjih Kukuruzari i naselja Knezovljani, Borojevići, Mečenčani i Umetić u nedjelju dopremili ukupno oko osam tona odjeće, deka, konzervirane hrane i drugih potrepština.

 Koordinator humanitarne akcije za Općinu Vrsi Šime Stojak rekao je da se humanitarna akcija „Vrsi za Petrinju“ nastavlja još danas, 04. siječnja od 17 do 20 sati u prostorijama župne dvorane, i donacije će rasporediti obiteljima koje su utočište pronašle na području Općine Vrsi i Zadarske županije

U dva dana u Vrsima prikupljeno je pet tona humanitarne pomoći koja je dostavljena u prihvatni centar na Višnjiku. No novu pošiljku osnovnih životnih potrepština u nedjelju iz Vrsi prema Općini Donji Kukuruzari koja se nalazi u Sisačko – moslavačkoj županiji i naseljima Knezovljani, Borojevići, Mečenčani i Umetić, odvezli su Vršani osobno. 

Donacije su vozili i po naseljima raspodijelili mladi iz Vrsi koji su od jutra do mraka marljivo i neumorno obilazili stanovnike tog područja i izrazili spremnost za daljnju pomoć ako im bude potrebna.

- Zaista su nas potresli prizori razrušenih domova i naselja, a ujedno smo bili sretni i ponosni što smo pružili pomoć ugroženima. Posjetili smo i dvije obitelji koje zajedno broje jedanaestero djece, a njihovo oduševljenje s dostavljenim igračkama i slatkišima vam ne mogu opisati, objašnjava Šime Stojak te napominje kako je akcija još jednom pokazala kako su Vršani uvijek spremni pomoći.

- Do sad smo sveukupno prikupili oko osam tona odjeće, deka, konzervirane hrane i slično, što je još jednom pokazalo da smo uvijek spremni pomoći našim sugrađanima u nevolji, zaključuje Šime, koji je koordinator humanitarne akcije za Općinu Vrsi.

Četiri naselja koja su opskrbljena donacijama iz Vrsi broje ukupno oko četiristo stanovnika, većinom starije životne dobi.
Humanitarna akcija „Vrsi za Petrinju“ nastavlja se još danas, 04. siječnja od 17 do 20 sati u prostorijama župne dvorane, dok će se donacije idućih dana rasporediti obiteljima koje su utočište pronašle na području Općine Vrsi i Zadarske županije.
Toni Perinić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.