Hrvatski radio

Radio Zadar

Vruća glazba za vruće ljeto

28.06.2016.

16:32

Autor: Andrea Buča

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako je glazbeni program nešto oskudniji nego prošloga ljeta, Zadrani i njihovi gosti imat će što vidjeti i čuti. Uglavnom bit će ovo jedno rasplesano ljeto.

Palili su i žarili i 90-ih. Njihove hitovi Voodoo people, No good, One love, razlivali su se iz svakog soundsistema. Britanski elektro punk bend the Prodigy, ostavio je izniman trag na cijelu rejv generaciju. 1.srpnja, nastupit će na zadarskim Jazinama.

Najveća produkcija...neki kažu da je to njihova zadnja turneja dođite pogledati ovaj show, bit će urnebesan. - kaže Ante Galić iz Turističke zajednice Grada Zadra.

Neki će reći na zalazu karijere, za one mlađe to će biti novo i vrijedno iskustvo.No to nije sve. Ljubitelje elektroničke glazbe i rasplesnih ljetnih noći razveseliti će i sljedeća objava!

Ove godine po prvi put u Zadru će se održati festival elektroničke glazbe Hyte koji će se dogoditi na plaži Kolovare, 22.7. od poznatih imena nastupiti će Locco Dice i poznati berlinski dj. Tanzmann - dodaje Galić.

Publiku Hyte festivala rasplesat će i Steve Bug, Valentino Kanzyani, te zagrebački dj.i Felver, Jograde Mimi i mnogi drugi. Za one nešto umjerenijeg glazbenog ukusa, baš kao i svako ljeto, društvo iz zadarskog kazališta, pripremilo je zanimljiva glazbena osvježenja.

22. zadarsko kazališno otvaramo 29.lipnja s koncertom "Matija Dedić svira Arsena"...initimistička atmosfera 300 ljudi. - najavljuje ravnatelj HNK Zadar Renato Švorinić.

Od 27.-29.srpnja ista lokacija rezervirana je za Zadar Jazz i blues festival. U Muzeju antičkog stakla, nastupiti će krema jazz i blues glazbe.

Ove godine imamo stvarno dobra imena, otvaramo s Fred Westbiem, suradnikom Jamesa Browna...i zadnji dan Brass band, 11 puhača, po prvi puta u Europi, zaglušit će uši! - kaže Švorinić.

Koncertni prostor Arsenal, ovoljetna glazbena događanja, upotpunio je s dvije glazbene poslastice.
Zadrani će tako imati priliku iskusiti najbolje od sevdaha i romske glazbe.

9.7. Amira Medunjanin, kraljica sevdaha i Esma Ređepova, kraljica romske glazbe 11.8. - ističe Josipa Buterin iz Arsenala.

I grupa Pavel te Tribute bendovi Amy, Queen i Jamiroquai odjeknuti će Arsenalom. A kako je glazba zvonka radost nama ne preostaje ništa doli poželjeti vam zvonku ljetnu zabavu!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.