Hrvatski radio

Radio Zadar

Vruće ljeto i za zadarsku policiju, na Poluotoku jedan djelatnik i fizički napadnut

22.08.2022.

10:33

Autor: priopćenje PU zadarska / HRT Zadar

ilustracija

ilustracija

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Policijski službenici Policijske postaje Zadar, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim državljaninom Belgije, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo napad na službenu osobu. Sumnjiči ga se da je 20. kolovoza oko 00,50 sati na Poluotoku u Zadru, prilikom policijskog postupanja u cilju provjere identiteta osoba, fizički napao policijskog službenika, nakon čega je uz uporabu sredstava prisile priveden u službene prostorije policije

Burna intervencija i na Bilom brigu

Prisila prema službenoj osobi

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi. Naime, postupajući u petak poslijepodne, 19. kolovoza, u Zadru na predjelu Bili brig, postupajući po dojavi o upućenim prijetnjama prema članovima obitelji, policijski službenici su dolaskom na mjesto događaja zatekli 42-godišnjaka koji im je pružao otpor, hvatajući rukama i odgurujući policijskog službenika. Uz uporabu sredstava prisile priveden je u prostorije policije, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi te Prijetnje, protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.
Napad na službenu osobu

Policijski službenici Policijske postaje Zadar, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim državljaninom Belgije, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo napad na službenu osobu. Sumnjiči ga se da je 20. kolovoza oko 00,50 sati na Poluotoku u Zadru, prilikom policijskog postupanja u cilju provjere identiteta osoba, fizički napao policijskog službenika, nakon čega je uz uporabu sredstava prisile priveden u službene prostorije policije.Tom prilikom je policijski službenik lakše ozlijeđen, a nad osumnjičenim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon kojeg se protiv istog nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijavu zbog sumnje u napad na službenu osobu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.