Hrvatski radio

Radio Zadar

Vučetić : Nagrađeni su vječiti živi element Grada Zadra

24.11.2021.

11:41

Autor: rzd

Vučetić : Nagrađeni su vječiti živi element Grada Zadra

Vučetić : Nagrađeni su vječiti živi element Grada Zadra

Foto: - / -

MI smo se današnjim činom proglašavajući Tomislava Ivčića počasnim građaninom Grada Zadra pobratimili s obitelji Tomislava Ivčića. On je sačuvao svoju primarnu obitelj, ali se transformirao u jednu zadarsku obitelj.

Na isti način su to učinili i Danijel Telesmanić Did zahvaljujući svojoj hrabrosti i brizi koja je opet oznaka samo plemenitih ljudi, kao i Đovani Matešić Jeremija koji je svoju hrabrost, svoju plemenitost upućenost prema riječi i umjetnosti uspio isto se transformirati i biti vječiti živi element Grada Zadra, rekao je o predjednik zadarskog gradskog vijeća Marko Vučetić govoreći ovogodišnjim posthumnim dobitnicima Nagrada grada Zadar za životno djelo i proglašenju Tomislava Ivčića počasnim građaninom

Marko Vučetić

POČASNIM GRAĐANINOM GRADA ZADRA proglašava se posthumno TOMISLAV IVČIĆ u znak zahvalnosti za izniman doprinos glazbenoj kulturi i umjetnosti i zasluga u međunarodnoj promidžbi grada Zadra i Republike Hrvatske te djela humanosti i požrtvovnosti u borbi za demokratska i nacionalna prava.

NAGRADA GRADA ZADRA ZA ŽIVOTNO DJELO dodjeljuje se posthumno brigadiru Hrvatske vojske IVICI MATEŠIĆU JEREMIJI za najviše zasluge i osobita djela domoljublja u obrani samostalnosti i neovisnosti Republike Hrvatske te kao znak zahvalnosti za osobiti doprinos književnoj i filmskoj umjetnosti.

NAGRADA GRADA ZADRA ZA ŽIVOTNO DJELO dodjeljuje se posthumno pukovniku Hrvatske vojske DANIJELU TELESMANIĆU DIDU za najviše zasluge i osobita djela domoljublja u obrani samostalnosti i neovisnosti Republike Hrvatske.

  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.