Hrvatski radio

Radio Zadar

Vučetić: Sjednice GV -a svaki mjesec, popodnevni termin nije pravilo

13.09.2021.

11:54

Autor: Filip Buzov

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Ove srijede sastaju se zadarski gradski vijećnici i to u popodnevnim satima ( 16 sati ) - što je svakako novina u odnosu na dosadašnju praksu po kojoj su se sjednice GV- a sazivale u jutarnjim satima .

Neće to biti jedina novost - doznajemo od predsjednik GV-a Marka Vučetića koji najavljuje održavanje sjednice svakog mjeseca, a po potrebi i vraćanje jutarnjih termina, primjerice kada je na Dnevnom redu gradski proračun. 

Dosada su se sjednice sazivale po onome zakonskom minimunu, a to je svaka tri mjeseca, ja sam odlučio da se sjednice sazivaju sad svaki mjesec, tako da raspravljamo u kontinuitetu i da ne bude previše točaka, a kao što je prošli put bio slučaj, nego da se raspravlja okvirno desetak točaka, da imamo kvalitetnu raspravu, ali najvažnije je da imamo taj kontinuitet i da se sjednice održavaju nakon radnog vremena, iznimno jedino u jutarnjim satima kad će se raspravljati o proračunu, jer tada očekujemo kako će rasprave duže trajati... kazao je za naš program predsjednik zadarskog Gradskog vijeća Marko Vučetić. 

Iako sve diktira epidemiološka situacija Vučetić najavljuje kako je plan da iduću sjednicu u listopadu predstavnici medija prate na licu mjesta, a tu svrhu istražit će se sve mogućnosti - počevši od zamjenskog prostora. Podsjećamo, ove srijede sjedinica se može isključivo pratiti putem izravnog video-prijenosa na službenoj mrežnoj stranici Grada Zadra: https://www.grad-zadar.hr/ .

 

M. Vučetić predsjednik GV-a:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.