Hrvatski radio

Radio Zadar

Vulin: Pakoštane je "Hrvatska u malom", a na ponudi stalno treba raditi

07.10.2019.

14:53

Autor: Filip Buzov

Vulin: Pakoštane je "Hrvatska u malom", a na ponudi stalno treba raditi

Vulin: Pakoštane je "Hrvatska u malom", a na ponudi stalno treba raditi

Foto: - / -

Kako učini prepoznatljivom ponudu jedne ipak manje općine u Hrvatskoj - očito dobro zna direktorica TZ-a Pakoštane Danijela Vulin koja je proglašena najboljom djelatnicom u sustavu hrvatskih turističkih zajednica. Nagradu je osvojila na Danima hrvatskog turizma u Vinkovcima.

Ovogodišnja turistička sezona bila je rekordna i za Općinu Pakoštane.

U prvih devet mjeseci Pakoštane je posjetilo više od 92 tisuće gostiju,što je pet posto više u dolascima, dok je broj noćenja prešao 800 tisuća,što je rast za četiri posto, izvijestila nas je Danijela Vulin direktorica TZ-a koja je proglašena najboljom djelatnicom u sustavu hrvatskih turističkih zajednica.

Kako nam je jutros sama priznala u svom uredu, uspjeh nije došao preko noći i rezultat je dugogodišnjeg rada i planiranja. Za kormilom TZ -a Pakoštane, Danijela Vulin je već dvadeset godina. 

Volimo za sebe reći da smo Hrvatska u malom, možda to zvuči prepotentno , da se puno hvalimo, ali uistinu kad pogledate specifičnosti ovoga prostora, da imate na jednom prostoru i obalu, otoke, more, Vransko jezero kao Park prirode, ali i područje s plodnim poljima,  tu su i kulturni spomenici , baština izuzetno bogata, sve je to razlog da se gost tu zadrži više dana.... 

A  samo u ovoj godini organizirano je više od 60 raznih događanja. Široj javnosti vjerojatno je najpoznatiji povijesni spektakl Vitezovi vranski koji u tri dana privuće više tisuća posjetitelja. Također, uz niz manifestacije sa sportskim tu je i niz onih s gastro predznakom koje su se pokazale uspješne: Po tome se možda i izdvajamo. nastojimo gostima svakih sedam do deset dana pružiti jedan gastro događaj po kojem će pamtiti ovaj prostor, i to kao prostor specifičnih okusa mediterana - kazala nam je D.Vulin.

Ima direktorica Danijela Vulin svoje mišljenje i o brojkama, iako joj ove godine idu na ruku.

Destinacija mora raditi stalno na kvaliteti, mora se stalno voditi briga o svim detaljima, jer kvantiteta je opasna, to je zamka koja dugoročno gubi utakmicu...

Nagrada joj, ističe, čini veliko zadovoljstvo jer dolazi iz struke i rezultat je rada cijele zajednice.

Za dodatni iskorak nedostaje hotelski smještaj, no na ponudi se uvijek može još raditi. Stanka koja slijedi prava je prilika. "Po završetku svakog ljeta, slijedi sastanak na koji su pozvani svi akteri društvenih zbivanja i udruga, analizira se što je bilo dobro, što može biti bolje ". I neće sve biti usmjereno na goste i turizam, cilj je imati i sadržaje koja će zadovoljiti i lokalno stanovništvo - napominje direktorica TZ-a Danijela Vulin. 

Prilog

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.