Hrvatski radio

Radio Zadar

Vulkanizer s Paga: Kad je policija stigla, Poljak je krenuo bježati

22.08.2019.

11:22

Autor: Filip Buzov

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Zadarska policija još istražuje istinitost teške optužbe na račun dvoje policijskih službenika na Pagu. U međuvremeno došli smo do komentara slučaja od strane vulkanizera na Pagu za kojeg poljski turist tvrdi da ga je htio prevariti. Vulkanizer s Paga, Ivan Borgelott tvrdi suprotno.

Riječ je o slučaju poljskog turista koji u svojoj objavi na društvenim mrežama tvrdi da su ga, dok je pokušavao prijaviti prijevaru u vulkanizerskoj radionici, zaustavila dva policajca, a jedan ga je i fizički napao - udarcem u glavu.

Pritom su ga optužili da je bježao jer nije htio platiti uslugu. Navodni događaj detaljno je opisao na Facebooku, a za neprofesionalno ponašanje optužio je i zadarsku policiju. Tvrdi da im je htio prijaviti nemili događaj na Pagu, no zbog njihove nesuradnje nije uspio.

I dok se čeka nalaz istrage, evo što za Radio Zadar o svemu kaže vulkanizer s Paga, Ivan Borgelott, kojeg Poljak optužuje da mu je htio naplatiti uslugu više nego što je bilo prvotno dogovoreno. On tvrdi suprotno: Došlo je do incidenta, jer je čovjek došao dan prije, normalno nismo imali te gume, rekli smo mu kako moramo ih naručiti, ja i kolegica smo mu potvrdili cijenu od 500 kuna po komadu,  on je za sve govorio može, može, i sutra dolazim, uglavnom kad smo mi to montirali on je odbio platiti i tražio da zove policiji, na što smo mi njemu rekli nazovi, policiju je on nazvao i kroz desetak minuta policija je stigla na ulaz u našu ulicu, u tom trenu je on sjeo u auto i počeo bježati, normalno mi smo rekli policiji kako bježi jer nije platio gume, i onda su ga oni uhvatili i vratili nazad , odbio je njima dati podatke, tvrdeći da su oni lažni policajci, da su oni naši prijatelji, kao You are fake police - on je vikao, međutim oni su njemu uzeli podatke na kraju, a nasilja i sve što je on pisao , da su ga tukli, vrijeđali, ma ja sam mu rekao na kraju, skinuli smo mu gume, ja sam mu rekao da je poljska sramota i neka odlazi iz našeg servisa i da se više nikad ne vrati.

vulkanizer s Paga, Ivan Borgelott:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.