Hrvatski radio

Radio Zadar

08:57 / 09.06.2016.

Autor: HRT centar Zadar

Winnetouovi dani privukli i brojne europske novinare

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Samo ovaj tjedan sudionici Susreta ljubitelja Karla Maya ostvarit će oko tisuću noćenja, a s njima su u Starigrad došli i predstavnici 15-ak europskih medijskih kuća, javljaju iz Turističke zajednice Općine Starigrad.

Iz Turističke zajednice općine Starigrad javljaju o uspjehu ovogodišnjeg Susreta ljubitelja Karla Maya i filmova o Winnetouu u Starigradu-Paklenici koji je u Hrvatsku doveo i 15-ak predstavnika medija iz Njemačke, Austrije i Švicarske.

Među njima su TV kuće ZDF i Bayerische RF te novine Munchener Merkur i Tageszeitung, Bild, Burda, Kurier, Jetzt, Frankfurter Rundschau, Tagesspiegel, Fuldaer Zeitung General-Anzeiger Bonn, Koelnische Rundschau, Hamburger Morgenpost i dr., dok će sudionici manifestacije ovoga tjedna u destinaciji ostvariti oko 1.000 noćenja.

Novinari su za vrijeme svog boravka u Hrvatskoj posjetili veći dio Zadarske regije i ne samo mjesta snimanja filmova(Paklenica, Velebit, Zrmanja, Drage, Crvena luka, Krka) već i druga odredišta poput grada Zadra i NP-a Kornati.

                Vjerujemo da će ovime Zadarska regija i Hrvatska dobiti značajnu promociju u inozemstvu i to na glavnim turističkim tržištima, te da će ova manifestacija dobiti i određenu pažnju Vašeg medija pa se nadamo i Vašem praćenju manifestacije - javljaju iz starigradske TZ.

Današnji program će se odvijati na lokaciji Tulove grede od 16 sati u prisustvu poznate njemačke glumice Uschi Glas čija je glumačka karijera započela upravo ulogom u jednom od Winnetou filmova (Winnetou und Apanatschi, 1966.g.).

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.