Hrvatski radio

Radio Zadar

Z. Morović ponovno županijski predsjednik HSS-a

10.11.2016.

11:08

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zoran Morović, načelnik Općine Sali, novi je (stari) predsjednik županijskog HSS-a, a za potpredsjednike su izabrani Josip Zubović, Jole Petričević, Tino Festini i Slavko Maksan. Riječ je uglavnom o ljudima, koji su bili marginalizirani za mandata bivšega vodstva HSS-a.

Nakon dugog niza godina sustavnog zapostavljanja Županijske organizacije HSS-a Zadarske županije od strane Središnjice HSS-a, od jučer je ta organizacija napokon na putu povratka, stoji uz ostalo u priopćenju te stranke. Dodaju kako je napokon ispravljena nepravda prema zadarskim HSS-ovcima koji su zbog viših političkih „interesa” nekadašnjeg vodstva Stranke u Zagrebu više puta raspuštani, istjerivani iz Stranke i marginalizirani, a županijski HSS su godinama predstavljali ljudi koji sa Strankom nisu imali nikakve veze.

U obraćanju javnosti također se ističe, kako je prije desetak godina, kada je zadnji puta predsjednik županijskog HSS-a bio Zoran Morović, HSS po broju vijećnika po općinama i gradovima te županijskoj skupštini bio uvjerljivo druga stranka po snazi u Zadarskoj županiji, dok je danas HSS tamo praktički na koljenima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.