Hrvatski radio

Radio Zadar

Za benkovačke "Tematske rute" odobreno 850 tisuća kuna

09.03.2018.

14:09

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: TZ grada Benkovca

foto: TZ grada Benkovca

Foto: - / -

"Označili smo 6 tematskih ruta na 6 strana na području grada i one bi trebale obuhvatiti ostatke starih gradova, biciklističke staze, vidikovce, pećine , odmarališta - sve što imamo označene kulturno- povijesne baštine" - pojašnjava Paulina Kulaš projekt za koji su danas odobrena EU-sredstva.

Grad Benkovac dobio je 850 tisuća kuna za projekt Od Velebita preko Ravnih Kotara i Bukovice do mora. Riječ je o projektiranju tematskih ruta starih antičkih i srednjovjekovnih gradova na širem benkovačkom prostoru.

  • ukupna vrijednost projekta: 998.950,00 HRK, EU sredstva: 849.107,50 HRK

Potpisivanju Ugovora u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nazočila ja Paulina Kulaš iz benkovačke gradske uprave:  Tematske Rute su jedan od projekata koje su prepoznate kroz naš Intervencijski plan. Osmislili smo priču koja bi potencijalne turiste privukla na naše područje a onda i potaknula naše lokalno stanovništvo  da se kroz svoje OPG-ove i smještajne jedinice u to uključe tako da potaknemo gospodarski razvoj - pojasnila je za naš program Paulina Kulaš nakon potpisivanja ugovora. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.