Hrvatski radio

Radio Zadar

Za bezbolni nadzor glukoze djece dijabetičara

13.12.2015.

12:54

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski Lionsi i njihovi prijatelji priredili su sinoć humanitarnu večer s jednim ciljem: pomoći djeci udruge Cukrić. Okupljeni u restoranu Kornat, prikupljali su sredstva za nabavku uređaja za bezbolni nadzor glukoze u krvi.

 Riječ je o kontinuiranim mjeračima šećera u krvi kojima se iz upotrebe izbacuje višekratno svakodnevno bockanje, omogućuje stalna kontrola razine šećera i određuje terapija inzulinom čime se značajno utječe na kvalitetu života djece oboljele od dijabetesa. 

 Sudionike akcije pozdravila je predsjednica Lions kluba Zadar, Anica Košta, a riječi zahvale uputila im je Daniela Cvitanović, predsjednica Udruge Cukrići. Osnovana prije nepunih godinu dana,  ta udruga okuplja čak 25 djece oboljele od dijabetesa, bolesti koja se sve češće javlja upravo kod najmlađih. Posljednjom u ovogodišnjem nizu svojih humanitarnih akcija članovi Lions kluba Zadar omogućit će kvalitetniji život Cukrićima, a njihovim roditeljima olakšati nabavku uređaja koji nisu na HZZO  listi. Sredstva za njihovu kupovinu osigurana su iz ulaznica za večeru i prodaje lutrijskih zgoditaka dobivenih donacijama te likovnih radova učenika OŠ Šimina Kožićića Benje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.