Hrvatski radio

Radio Zadar

14:43 / 12.03.2021.

Autor: Filip Buzov

Za jačanje društvenog poduzetništva 10 milijuna kuna

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović uručio je danas u Zadru osam ugovora u sklopu poziva „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika ukupne vrijednosti gotovo 10 milijuna kuna.

Novcem se financiraju društvena poduzeća i poduzetnici, a naglasak je na poticanje zapošljavanja. Tu se radi o poduzetništvo kojemu na prvom mjestu nije zarada, već je prioritet ostvariti društvenu korist. Među dobitnicima je i društveno poduzeće iz Gračaca koje proizvodi zaštitnu obuću. Iz naše županije tu je i Udruga Eko Zadar.  

Radni posjet Zadru ministar Aladrović iskoristio je za pregovore o drugim važnim projektima iz domene socijalne skrbi.

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić podsjetio je i na njihove mjere potopore gospodarstvu u ovim izazovim vremenima, a otkrio je i kako se razgovaralo o gradnji novog doma za starije i nemoćne, kako bi se povećali smještajni kapaciteti. Na novinarski upit potegnulo se i pitanje Centra Mocire. Kao što je poznato zgrada je dovršena još prošle godine, no na otvorenje se još uvijek čeka zbog natječaja vezanih za opremanje prostora. To bi, vjeruje zadarski gradonačelnik uskoro trebalo biti riješeno.

Glavna vijest je - kako su osigurana sredstva za realizaciju projekta hospicija na Babindubu otkrio je zadarski župan Božidar Longin, a potvrdio ministar Aladrović.

Više u tonskim izjavama

Ministar J.Aladrović i gradonačelnik Branko Dukić:

Ministar J.Aladrović i župan Božidar Longin:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.