Hrvatski radio

Radio Zadar

Za kraj Artakt 3 Teatra VeRRdi, predstava Bitka na Neretvi

28.12.2016.

08:50

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večeras u 20 i 30 u zadarskom Kazalištu lutaka zagrebačka umjetnička platforma Bacači sjenki, izvest će predstavu Bitka na Neretvi. Autor koncepta i redatelj je Boris Bakal . Njihovom predstavom završava ovogodišnji Artakt 3 Teatra VeRRdi

Srijeda / 28. prosinca 2016. / Velika dvorana KLZ u 20.30h
Bacači sjenki: Bitka na Neretvi
Iznimno nam je drago da će zatvaranje ovogodišnjeg programa pripasti jednom od najznačajnijih kolektiva alternativne scene Bacačima sjenki i njihovom najnovijem djelu, nadpovijesnom, metadramatskom izvedbenom spektaklu BITKA NA NERETVI.

Bacači Sjenki" su afirmirana zagrebačka neprofitna umjetnička platforma koja je u svom 15-godišnjem umjetničkom i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz 30 zemalja svijeta te realizirala 50-tak edukativnih, kazališnih, filmskih projekata i manifestacija.
Nadpovijesni i metadramski izvedbeni antispektakl "Bitka na Neretvi" je odgovor na potragu za Arhimedovom točkom u svemiru. To je naprasno neprekinut i nedosljedan scenski dijalog dvoje ljudi u potrazi za samim sobom. To je pokušaj promišljanja pojmova i ponuda sreće, emancipacije, slobode, sigurnosti, odgovornosti i budućnosti u doba permanentnog dokidanja i pretpostavljanja dijaloga i smisla. Ta potraga, ona je i zamišljeno i stvarno promišljanje zelene doline suvremenosti u događajnom prostoru-instrumentu scene koja je u mogućnosti promišljati sve.
Tijekom godine predstava je izvedena na festivalu Perforacije, zagrebačkoj Laubi, Splitu, Dubrovniku, Bitoli,  Podgorici, a prije par dana i u Skopju.

Autor koncepta i redatelj: Boris Bakal 

Dramaturginja predstave: Anja Pletikosa
Scenograf predstave i koautor: Leo Vukelić 
Izvođači radova: Boris Bakal, Leo Vukelić
Autor glazbe i zvučnih slika: Tomislav Babić 
Kostimografkinja: Ivana Bakal
Video oblikovanje: Vedran Senjanović 
Oblikovanje plakata: Ivan Klisurić
Produkcija: Bacači Sjenki U suradnji s: Kulturno informativnim centrom Zagreb, Zagrebačkim kazalištem mladih te Centrom za ljude i umjetnost LAUBA

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.