Hrvatski radio

Radio Zadar

12:00 / 17.12.2013.

Autor: S. Jakšić Mandić

Za male bodule

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S ciljem kvalitetnijeg obrazovanja najmlađih otočana, danas na Forumu i u Arsenalu - "Bodulska balada" - humanitarna akcija za otočna odjeljenja Osnovne škole "Zadarski otoci" na Silbi, Olibu i Ižu. Kod šatora na Forumu se prodaju otočni proizvodi, u šatoru učenički radovi i brudet, a u Arsenalu će se, od 20 sati, održati koncert. Nastupit će brojni glazbenici koji će izvoditi uglazbljene stihove Stjepana Benzona. Akciju organizira Udruga Otočni Sabor u suradnji s Gradom Zadrom .

Zadovoljni odazivom brojnih građana koji su jutros došli kušati brudet za 10 kuna, ravnatelj škole Zadarski otoci Davor Barić i predsjednik udruge Otočni sabor Denis Barić su kazali:

Davor Barić : " Prikupljena sredstva namijenit ćemo za rekonstrukciju sanitarnog čvora u školi na Ižu te dodatno opremanje i nabavku nastavnih sredstava za sve tri otočne škole."

Denis Barić : " Htjeli smo ukazati na problem načina i uvjeta školovanja na malim otocima prve skupine. Ljeti je tamo sve bajno i krasno, ali u zimskim uvjetima djeca ostaju odsječena, ne mogu im doći profesori niti djeca ne mogu na kopno, pa smo ovim bodulskim "šušurom" htjeli ukazati na taj problem."

 

09,00 – 15,00 sati  Sajam otočnih proizvoda (kod klizališta)

11,00 – 13,00 sati Pripremanje brudeta i nastup učenika O.Š. Zadarski otoci.

Prodaja brudeta i učeničkih prigodnih radova po povoljnoj cijeni u sklopu humanitarne akcije

20,00 sati  Humanitarni koncert „ Bodulska balada“ posvećen književniku, pjesniku Stjepanu Benzonu u Arsenalu. Sudjeluju : Ivo Pattiera, Zoran Jelenković, Davor Pekota, Dean Dvornik, Amenda Stošić, Dalibor Ivanišević, Buco & Sigma, klapa „Kontrada“, grupa „Dalmatico“ i mlada violinistica s otoka Iža, Tena Milinčić.

Ulaznice, po cijeni od 20,00 kn, mogu se kupiti u Info Centru TZ Zadar, na Narodnom trgu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.