Hrvatski radio

Radio Zadar

Za one koji vole prirodu i svemir - otvorena vrata

19.10.2019.

07:44

Autor: HRT Radio zadar

foto: Dino Stanin / Pixsell

foto: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

Povodom 70. obljetnice proglašenja Nacionalnog parka Paklenica, organizira se Dan otvorenih vrata te će ulaz u Park i u špilju Manita peć za sve posjetitelje biti besplatan. Gostuje i priznati astronom Ante Radonić, od 20 sati.

Povodom 70. obljetnice proglašenja Nacionalnog parka Paklenica, 19. listopada 2019. organiziramo Dan otvorenih vrata te će ulaz u Park i u špilju Manita peć za sve posjetitelje biti besplatan.

Kako biste što ugodnije proslavili s nama rođendan Parka pripremili smo za vas dodatna događanja.

Špilja Manita peć bit će otvorena od 10:00 do 13:00h.

Za najmlađe posjetitelje organiziramo lutkarsku predstavu s početkom u 10:00h u posjetiteljskom centru "Podzemni grad Paklenice". Kazalište lutaka Zadar održat će svoju najnoviju predstavu „Bio jednom jedan...“, a predstava je primjerena za djecu od 3-12 godina. Priča o konopcima je priča o otkrivanju svijeta koji nas okružuje. Priča o prijateljstvu, odrastanju, sastajanju i rastajanju, priča o pomicanju vlastitih granica, prevladavanju straha od nepoznatog i prepuštanju snazi mašte i kreativnosti koje i običnom konopcu mogu udahnuti život.

Zaljubljenike u svemir pozivamo da u 20:00h dođu na ulaznu recepciju u Maloj Paklenici gdje mogu poslušati predavanje astronoma Ante Radonića "Svemir i kretanje čovjeka". Predavanje organiziramo u suradnji s Histeria Novom, školom prirodnog pokreta. U slučaju lošeg vremena, predavanje će umjesto u Maloj Paklenici biti održano u dvorani kod Uprave Nacionalnog parka na adresi Ul. dr. Franje Tuđmana 14a. 

Ante Radonić suradnik je legendarne emisije Andromeda koja se već 20 godina od 20 sa 22 sata emitira na 2. programu Hrvatskog radija utorkom. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.