Hrvatski radio

Radio Zadar

Za pomoć Josipu i njegovim prijateljima

16.06.2020.

12:58

Autor: S. Dražić

Za pomoć Josipu i njegovim prijateljima

Za pomoć Josipu i njegovim prijateljima

Foto: - / -

danas nova humanitarna akcija u kojoj će, vjerujemo, Zadrani pokazati ponovo svoje veliko srce kada je u pitanju pomoć bližnjem. Akcija je namijenjena za Josipa Grdovića i njegove prijatelje u bolnici u Gornjoj Bistri.

Inicijator akcije je Josipov otac Ivica Grdović koji je nakon višegodišnje borbe za smještajem za svoga sina, koji boluje od cerebralne paralize i psihomotorne retardacije, odlučio pomoći i njegovim prijateljima s kojima je konačno smješten u bolnicu u Gornjoj Bistri. Među njima ima i još malih Zadrana. 

U sklopu akcije "Srce Zadarsko za Josipa Grdovića i prijatelje" prikuplja se hrana i higijenske potrepštine, a svoje donacije građani mogu donijeti danas od 18 do 20 sati ispred Kauflanda (kod Pet nebodera).

 

Smještenima u bolnici Gornja Bistra potrebno je:  

- Higijenske potrepštine: tertra-pelene, vlažne maramice, jednokratni podlošci za krevet te pamučne pidžame za odrasle (bez gumbića).

 

- Hrana: prirodni voćni sokovi, vitaminski napici (tipa Cedevite), voćni sirupi, pšenični/kukuruzni griz, dječje kašice (tipa Hipp), šećer, suncokretovo ulje i Čokolino.

 Organizatori mole sve one koji su voljni sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji da se pridržavaju navedenoga popisa.

Marijana Ikić

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.