Hrvatski radio

Radio Zadar

Za posao na Sestrunju stigle ponude iz Njemačke, Amerike i Kanade

04.04.2019.

09:02

Autor: sdrazic /Naši škoji

foto:FB Otok Sestrunj

foto:FB Otok Sestrunj

Foto: - / -

Na simpatični oglas u kojem se zapošljavanje u jedinoj trgovini na otoku Sestrunju opisuje kao avantura do sinoć je pristiglo više od 40 ponuda, a za posao na sunčanom otoku zanimaju se čak i iz Njemačke, Amerike i Kanade.

U moru sezonskih (ili stalnih) poslova koji se nude na našim otocima ovih dana pojavio se i oglas, više MOLBA, za posao na Sestrunju, jednom od najmanjih i najljepših naseljenih otoka zadarskoga arhipelaga, koji administrativno pripada Općini Preko, piše portal Naši škoji.

  Ujedinjeni u Mjesnom odboru i Udruzi Estium, Sestrunjci traže osobu željnu “avanture” svjesni toga da je dolazak na mali otok, na kojemu zimi zna biti tek desetak stanovnika, upravo to – avantura. 

A uvjeti za rad i život na Sestrunju bolji su nego u mnogim mjestima na kopnu. Osim sigurne plaće, trgovac/trgovkinja na korištenje će dobiti dvosobni stan koji je prije dvije godine u nekadašnjoj školskoj zgradi kompletno uredila i renovirala Općina Preko. Uz to, naravno, ide i ono što nema cijene: sunce, more, mir i netaknuta priroda. Može li bolje!!!

Za sve informacije i preporuke Sestrunjci su dostupni na mail adresi Mjesnog odbora: mo.sestrunj@preko.hr ili na  službenom Facebook profilu otoka

 Predsjednik Mjesnog odbora Sestrunj Nenad Šužberić kaže da im je već jučer, nakon objave oglasa, pristiglo više od 40 ponuda:

  Stiglo je sa svih strana. Ne znam  jel' se šale ali smo imali i nekoliko upita iz Njemačke, Amerike, Kanade.

Početkom godine ostali smo bez dućana u kojem su mještani mogli kupiti osnovne namirnice: kruh, mlijeko,šećer, vodu. Nagalašavam vodu jer to je otočić koji nema vodovodne mreže kao i većina manjih zadarskih otoka, a ove godine palo je malo kiše, gusterne su prazne iako u novije vrijeme ta se voda i ne koristi za piće već se kupuje. Sada bez dućana to je ježeva muka, kaže Šužberić 

Nakon što je Sonik zatvorio jedinu trgovinu sada spizu nosimo  iz Zadra  i tražimo okolo koji bi trgovački lanac  otvorio trgovinu.

 Potraga za radnicom ili radnikom prvi je korak, a onda slijede pregovori s trgovačkim lancima koji bi otvorili dućan na Sestrunju. Nije lako jer im je preskup prijevoz robe na otoke, pa se teško odlučuju za otvaranje trgovine na našim otocima. 

 Problem će biti riješen tek kada naš Šime i Ive budu mogli ići u dućan, poručuje predsjednik MO Sestrunja koji očekuje rješevanje  ovog problema idućih dana. 

 

foto:FB Otok Sestrunj

foto:FB Otok Sestrunj

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.