Hrvatski radio

Radio Zadar

Za radnike novaca nema, za političare i direktore ima

18.03.2019.

10:53

Autor: Božidar Kolega

Za radnike novaca nema, za političare i direktore ima

Za radnike novaca nema, za političare i direktore ima

Foto: - / -

Sindikalni predstavnici i radnici zadarskog gradskog prijevoznika Liburnije, danas su prosvjedovali nezadovoljni odgovorom zadarske gradske uprave kojim odbija njihov zahtjev za povećanje plaće radnicima za najmanje 10 posto.

Naime, iz gradske uprave  poručili su da u ovom trenutku ni „Liburnija" ni Grad Zadar, kao većinski vlasnik, nemaju potrebnih 2 milijuna 700 tisuća kuna za povećanje plaća radnicima te da će se prijedlog sindikata razmotriti tek za idući gradski proračun. Pravni povjerenik SSSH Zadar Vedran Uranija:

Za radnike nikad novaca nema. Oni su uvijek na margini zbivanja, ali za direktore javnih poduzeća, za političare, očito ima. Očito je najbolja profesija u Zadru, u Hrvatskoj biti političar. Ili biti na čelu javnog poduzeća. To je očito poruka. Ali takvu poruku mi ne možemo prihvatiti, mi smatramo da radnike u Hrvatskoj treba stimulirati, moramo vidjeti kako se radi u Austriji, Njemačkoj, u Irskoj, tamo se radnici cijene. Kod nas na žalost to nije slučaj.

Vedran Uranija

prilog Božidara Kolege

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.