Hrvatski radio

Radio Zadar

Za sav promet otvorene su autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb

19.01.2023.

12:59

Autor: HAK/Radio Zadar

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici

Foto: Ivo Cagalj / Pixsell

Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa se vozači mole  za strpljenje i razumijevanje. Za sav promet otvorene su autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb.

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama:

iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji (i obrnuto) mogu voziti autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče (zimski uvjeti su na državnoj cesti DC1 Čeglje-Karlovac-Vaganac-Ondić-Palanka-Vrlika -Očestovo (kod Knina));

iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri mogu voziti autocestom A6 Rijeka-Zagreb (zimski uvjeti su na DC3 Zdihovo-Delnice-Kikovica).

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući državne ceste kroz Gorski kotar (DC3) Zdihovo-Delnice-Kikovica i kroz Liku DC1 Čeglje-Karlovac-Vaganac-Ondić-Palanka-Vrlika (Očestovo kod Knina).

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.