Hrvatski radio

Radio Zadar

Za stanovnike Poluotoka 100 mjesta za parkiranje

28.09.2020.

11:07

Autor: S. Dražić

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Problem parkirališnih mjesta za stanovnike Poluotoka, koji je posebno izražen u ljetnim mjesecima, trebao bi biti ublažen sa 100 parkirališnih mjesta koje bi im Grad osigurao na nekoliko lokacija. Radi se o prijedlogu Komunalnog odjela koji, ako bude usvojen,stupa na snagu početkom siječnja.

Na tri lokacije - Trg sv. Frane, Ulicu Sirac i Poljanu Plankit, uključujući pristup unutar bedema, osiguralo bi se oko 100 parkirnih mjesta koja bi bila za stanare Poluotoka s povlaštenim parkirnim kartama od 50 kuna mjesečno.

"Ubuduće će se korištenje povlaštene karte ograničiti na jedno vozilo po adresi stanovanja  odnosno obitelji", ističe pročelnik za Komunalne djelatnosti Robertino Dujela te dodaje da će za ostale vozače parkiranje na tim mjestima biti dozvoljeno u trajanju od pola sata.

 Komunalni odjel predlaže i da se stanovnicima Poluotoka s mjesečnom kartom uz  2., omogući parkiranje i u 1. zoni, osim u ljetnom razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna. Ako se usvoje, a nema razloga da ne,oba prijedloga na snagu bi stupila s prvim danom nove godine

Parkiranje Poluotok

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.