Hrvatski radio

Radio Zadar

Za vatrogasnu opremu iseljenik donirao 120 tisuća kuna

01.09.2017.

11:23

Autor: Anita Perica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarska Javna vatrogasna postrojba primila je danas vrijednu donaciju - novčani iznos od 120 tisuća kuna koji će uložiti u nabavu vatrogasne opreme. Potaknut strašnim požarima ovoga ljeta u Dalmaciji kao i požrtvovnošću gasitelja, potrebu da pomogne osjetio je iseljenik Ivo Čuka.

Ivo Čuka već više od pola stoljeća živi i radi u inozemstvu, u Ekvadoru, ali svake godine 2-3 mjeseca provodi u svom rodnom kraju u Žmanu na Dugom otoku. Požari koji su ovoga ljeta divljali Dalmacijom i požrtvovnost gasitelja potaknuli su ga da pomogne novčanom donacijom za nabavu vatrogasne opreme: Niste pustili da ljudima izgori ono što je najmilije - kuća, izgorjeli su vinogradi, masline, obnovit će se, ali jedan život ajmo reć neće se obnoviti, prema tome čestitam ponovo, ja vam se zahvaljujem, dogodine se vidimo opet, kazao je Ivo Čuka.

Županijski vatrogasni zapovjednik Željko Šoša zahvalio je našem iseljeniku ali i svim drugim donatorima: Kad sljedeći put dođe gospodin Čuka pozivam ga ovdje, dobit će počasno članstvo DVD-a Zadar.

U realizaciji ove donacije pomogao je zadarski gradonačelnik Branko Dukić. Naša vatrogasna postrojba jedna je od najuzornijih a svoj posao obavili su dostojno struke kazao je gradonačelnik uz zahvalu vatrogascima i gospodinu Čuki: Uvijek je vezan za naš kraj što samo dokazuje da je iseljeništvo u drugim državama dio nas. Sve smo dogovorili u 5 minuta. Gradonačelnik Dukić je otkrio: I ono što je jedino on iskazao da bi nakon ovog pojeo domaću marendu što ćemo mu i priuštiti. Vidio sam nešto domaćega ovdje a najbolje su fritule - dodao je kroz smijeh Ivo Čuka. Uz fritule gospodin Ivo Čuka izrazio je želju da njegov primjer slijede i drugi.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.