Hrvatski radio

Radio Zadar

Za zadarske otoke 1.600.000 kuna

23.03.2017.

17:04

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Stipe Zrilić danas je u Vladi u nazočnosti premijera Andreja Plenkovića te resornih ministara, potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

U okviru Operativnog programa „ Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Zadarska županija je nositelj projekta„ Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganje u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini“, a financira se u sklopu ograničenog poziva za dostavu projektnih prijedloga u okviru Operativnog programa „ Konkurentnost i kohezija 2014.-2020."

Za svaku od 18 županija za koje je predviđeno sudjelovanje u ovom natječaju određen je maksimalni ukupni iznos po projektnom prijedlogu. U skladu s rezultatima provjere prihvatljivosti izdataka ukupan iznos prihvatljivih troškova za Zadarsku županiju je1.929.737,91 kuna. Temeljem Odluke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Zadarskoj županiji je dodijeljeno 1.640.276,45 kuna što znači da iznos od 289.460,56 kuna sufinancira Zadarska županija kao korisnik sredstva. 

Ovim projektom će se obaviti manji infrastrukturni zahvati (Dugi otok/Žman i Pag/Povljana) te nabaviti oprema na otocima Vir, Molat, Ist, Pašman (Neviđane), Dugi otok/Božava i Pag.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.