Hrvatski radio

Radio Zadar

Za zadarske Palčiće

10.12.2013.

15:00

Autor: sdrazic

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarsko je rodilište danas dobilo vrijednu opremu namjenjenu skrbi za prijevremeno rođenu djecu. Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" je u sklopu akcije "Palčić gore" za zadarsku bolnicu nabavio opremu vrijednu više od 140 tisuća kuna.

Među doniranom opremo pet je uređaja, topli krevetić za njegu djece koja iziđu iz inkubatora, monitori za praćenje njihovih vitalnih funkcija i foto lampa za provođenje fototerapije uz majku, kazala je voditeljica Neonatologije dr. Linda Pavić zahvalivši se na donaciji Klubu roditelja nedonoščadi Palčići, čija članica Željka Vučko nije uspjela sakriti emocije jer se danas u zadarskoj bolnici susrela sa nekadašnjim palčićima, djevojčicama Lanom i Biankom.

Lanina mama: Imala je 32 tjedna, kilo i 180 grama i 37 cm je bila duga kada se rodila. U splitskoj smo bolnici bili dva i pol mjeseca . Sada ima 21 mjesec i sve je u redu. 

Ž. Vučko:Malo sam emotivna zbog ovih mojih palčića koje znam kao zvijezde našeg humanitarnog spota koji je sniman u splitskoj bolnici kada su oni vodili još velike bitke za svoj život. Danas su ovdje među nama i nadam se da svi oni palčići kojima su ovi uređaji namijenjeni da će isto tako jednoga dana biti velika djeca bez ikakvih problema i da donirajući hrvatska rodilišta zaista darujemo život

Nakon ove donacija 18 rodilišta dobilo je svoje uređaje, uključujući i ona najmanja, a od cilja nas dijeli još samo 10 rodilišta, koja će dobiti svoje uređaje, poručili su iz udruge Palčići.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.