Hrvatski radio

Radio Zadar

Za zadarske poduzetnike 4 mjere pomoći vrijedne milijune

29.07.2020.

12:16

Autor: Božidar Kolega

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

U cilju pomoći privatnom sektoru na području Zadarske županije, posebice mikro poduzetnicima i obrtnicima te u nastojanju da potaknu investicije i unaprjeđenje poslovanja zadarskih gospodarstvenika, u Zadarskoj županiji pripremili su paket mjera pomoći gospodarstvu.

Javni poziv za prvu mjeru objavljen je jučer, a namijenjen je očuvanju radnih mjesta kod poslodavaca kojima je radi bolesti COVID-19 naložena privremena obustava rada. U županijskom proračunu za ovu je mjeru osigurano 927 000 kuna kaže županijski pročelnik za gospodarstvo Lovro Jurišić:

 

poticaji 1

Rok za prijavu je 28. kolovoza. A već ovih dana bit će objavljena i druga mjera – povećanje kreditnog potencijala već postojećeg programa kreditiranja obrtnika i poduzetnika odnosno sufinanciranja kamata i kredita koji se dosada pokazao vrlo uspješan.

 

poticaji 2

Za ova je program osigurano 20 milijuna kuna. Treća mjera koja se priprema je subvencioniranje korištenja poslovnog prostora u poduzetničkim inkubatorima.

 

poticaji 3

I posljednja mjera je tzv. covid 19 zajam za obrtna sredstva.

 

poticaji 4

Svaka od ovih mjera itekako će biti dobrodošla zadarskim poduzetnicima u vrijeme ove korona krize.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.