Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar centar za ruske avioprijevoznike?

28.02.2013.

10:24

Autor: Radio Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski župan Stipe Zrilić jučer je primio predstavnike turoperatora iz Rusije, Bjelorusije i Ukrajine koji borave u Zadru u organizaciji ruskog turoperatora R-Tours Group.

Kako je priopćeno iz Ureda župana, na naše područje su stigli kako bi se upoznali s turističkim i ostalim potencijalima Zadarske županije, te mogućnostima uspostave zračnih linija sa Zadrom.

Dolazak brojnoga izaslanstva bio je i povod da turoperator R-Tours na Zračnoj luci Zadar otvori svoje predstavništvo u Hrvatskoj Fly Croatia. Kako je istaknula direktorica zadarskoga aerodroma Katica Pupić-Bakrač,  Zemunik bi trebao postati središte za ruske avioprijevoznike u našoj zemlji.

Župan Stipe Zrilić sa suradnicima goste je upoznao sa osnovnim podacima o Zadarskoj županiji, naglasivši pri tom da je turizam jedna od  rastućihi perspektivnih gospodarskih grana, te da je turizam u Županijskoj razvojnoj strategiji uvršten kao strateški cilj sa definiranim prioritetima. Također ih je upoznao sa mogućnostima ulaganja na našem području, posebno u dijelu zdravstvenog turizma, potencijalima poslovnih zona i ulaganjima u energetiku.

            

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.