Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar classic open air

05.07.2015.

08:30

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sopranistica Nela Šarić uz pratnju klaviristice Tomislave Lojić večeras na Zadar classic open air-u

U nedjelju, 5. srpnja na programu Zadar classic open air-a je treći koncert tog festivala u ovoljetnom izdanju. Kao i prethodna dva ljeta, organizira ga zadarski Lions klub uz potporu Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra, a posvećen je obnovi i uređenju koncertne dvorane u Kneževoj palači. Na svim se koncertima, stoga,  prikupljaju sredstva za pomoć u oživljavanju dvorane koja je nekada bila središte glazbenog života u Zadru. Doprinos tome u nedjelju će svojim nastupom dati sopranistica Nela Šarić uz pratnju klaviristice Tomislave Lojić.  

Mlada sopranistica Nela Šarić dobro je poznata svojim sugrađanima po nizu nastupa među kojima su mnogi humanitarnog karaktera. Počela je nastupati već kao djevojčica, a nakon klavira u osnovnoj, u srednjoj se glazbenoj školi Blagoje Bersa opredijelila za solo pjevanje. Diplomirala je u klasi Cynthie Hansell – Bakić,  magistrirala u ulozi Micaele u operi Carmen i vratila u Zadar učiti pjevanju nove talente. Pjevala je u klapama Garofuli i Cesarice, usavršavala se kod poznatih svjetskih umjetnika i nastupala u raznim prigodama u zemlji i inozemstvu, sudjelovala u projektima raznih zborova, surađivala sa Zagrebačkom filharmonijom, s više ansambala i s raznima dirigentima, među kojima je i svjetski poznati Riccardo Muti. Članica je kvarteta duhovne i filmske glazbe Mystique.  Za koji dan Nela će otići u Španjolsku gdje je dobila angažman za ulogu Musette u  Puccinijevoj operi La Boheme.

Pijanistica Tomislava Lojić, klavir je diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Splitu i od rujna 2013. godine  radi u zadarskoj Glazbenoj školi Blagoje Bersa. Tijekom školovanja često je bila gost natjecanja i seminara poznatih pedagoga, a brojne koncerte u Hrvatskoj i inozemstvu ostvarila je kao solist, član komornih sastava ili repetitor puhača i gudača te je 10 godina i svirala u tamburaškom orkestru „Krsto Odak“.  U posljednje vrijeme često nastupa s Nelom Šarić pa su nedavno njih dvije uljepšale svečanost službenog početka radova na Kneževoj palači i zajedno održale koncert u Essenu.

Koncert u okviru festivala Zadar classic open air, Nela i Tomislava će u nedjelju održati na Trgu Petra Zoranića, a kao i ostali koncerti tog festivala, i taj će početi u 21 sat.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.