Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar danas hoda, biciklira, igra se na otvorenom

08.04.2017.

08:41

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U gradu više javno-zdravstvenih akcija : danas se ide Biciklom na špicu i Od Branimira do Branimira, hoda se, trči, igra - brojna zbivanja u cilju promocije zdravog života, ekološki prihvatljivog prijevoza, dječjih prava.

Na Forumu će se održati radionice za djecu u organizaciji Udruge "Eko Zadar", Mala škola sigurnosti (MUP Policijska uprava zadarska), prezentacija sustava javnih bicikala „Next bike", promocija električnog automobila (Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar) ielektričnih bicikala (Calimero Sport),  te "Pimp my bike" radionice ukrašavanja bicikala, romobila i sl.  Doznat ćete sve o sustavu javnih bicikala, električnom autombilu, električnom biciklu.

Još bicikala bit će danas na relaciji Zadar - Nin - Zadar. 9. biciklijada Od Branimira do Branimira kreće u 11 sati, hoće li se premašiti prošlogodišnji rekord ? Prije 9 godina kad je krenula ova javno zdravstvena aktivnost u sklopu županijskih dana bilo je 100-tinjak biciklista, prošle godine oko 1000 .

U cilju promocije zdravog života danas i akcija 1000 koraka kroz 1000 ulica - u 10 sati iz Perivoja Vladimira Nazora promovira se pješačenje i nordijsko hodanje.

Društvo "Naša djeca" Zadar u sklopu projekta Foster Children Rights - promicanje prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji organizira Dan igre u suradnji sa Udrugom odgajatelja predškolske djece "Maraške" i Volonterskim centrom Zadar.

Dan igre će se održati na Forumu s početkom u 10 sati. Predviđeno je sudjelovanje 150 djece, a cilj aktivnosti je naglašavanje dječjih prava, ostvarivanje inkluzije te socijalne uključenosti.
Forum će biti podijeljen u 12 centara za igru prilagođenih svoj djeci te će uključivati plesne, lutkarske i likovne radionice itd.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.