Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar danas trči Wings for life World Run

05.05.2019.

08:07

Autor: Filip Buzov

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Trka će u 13 sati početi istodobno na još 11 lokacija u svijetu, a cilj je pridonijeti istraživanjima ozljeda leđne moždine. Na startu se očekuju natjecatelji iz čitave Hrvatske, ali i inozemstva .

Zbog masovnosti manifestacije, koju pomaže tisuću volontera, sve prati i posebna regulacija prometa. Iako se najavljuje loše vrijeme - održavanje utrke nije upitno. 

Stavljajući u fokus sigurnost svih sudionika utrke, organizator je istaknuo kako će se, uz policiju, za sigurnost trkača i gledatelja brinuti preko 200 zaštitara. Trkače su zamolili da slušaju upute organizatora i redara te da posebnu pažnju obrate na sudionike u kolicima.

Kako će biti organiziran promet u gradu kazao je Božidar Budiša iz zadarske Policijske uprave : Od devet sati, od starta na Liburnskoj obali pa sve do gradskog mosta taj će dio biti zatvoren za promet, a dalje po dionicima , do 14 sati, a nakon što trkači izađu iz Zadra u smjeru Biograda, pratimo ih , tako da će i Jadranska magistrala biti zatvorena do Šibenika, nešto malo promet će se puštati nakon što pojedinu dionicu prođu trkači...... 

Božidar Budiša iz zadarske Policijske uprave

Wings for Life World Run

Wings for Life World Run

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.