Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar dobio i Festival vina - od proizvođača do nazdravljača

27.03.2017.

07:28

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dalmacija svakako zaslužuje ozbiljan vinski festival, koji bi na jednom mjestu okupio proizvođače, ugostitelje i ljubitelje vina - poručuju organizatori Prvog Zadar Wine Festivala, grad Zadar, Hrvatska gospodarska iHrvatska obrtnička komora.

Festival će se održati u Zadru u petak i subotu, a okupit će 70 vinara iz Hrvatske i regije, ali i inozemstva. Javnost će danas saznati pojedinosti iz programa festivala.

Festival će se održati u zadarskom Arsenalu, 500 godina starom spomeniku kulture, koji svojim izgledom i pojavom privlači ljude sa svih strana svijeta.Zadar i zadarska Županija su trenutno jedna od najbrže rastućih vinskih regija u Hrvatskoj. Sve veći broj vinara, međunarodna priznanja kao i velike investicije u vinarstvu dokaz su o potrebi organizacije jednog vrhunskog festivala vina u Zadru.

Tijekom cijele godine, a prvenstveno tijekom turističke sezone Dalmacija je vrlo značajno tržište za plasman vina malih i velikih proizvođača iz cijele Hrvatske.Ovakav festival je izvrsna prilika proizvođačima da predstave vina i sorte svoje regije. Poznata je činjenica da u modernom ugostiteljstvu restorateri na svojim vinskim kartama moraju imati velik izbor vinskih sorti, a festival vina će im pomoći pri odabiru istih za svoje objekte.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.