Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar grad pješčanih plaža?

06.05.2015.

18:54

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadar bi uz ostale svoje prepoznatljivosti, mogao postati prepoznatljiv i kao grad plaža i to pješčanih plaža - iznio je na današnjem Savjetu za turizam, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Mi sami fascinirani smo pješčanim plažama poznatih turističkih destinacija, međutim sve su te plaže umjetne i nekad se uopće na njima nije moglo kupati. U gradskoj upravi radimo na tome i uskoro ćemo izaći s prvim konkretnim prijedlozima uređenja pješčanih plaža jer i to je ono što turisti vole i žele, kazao je gradonačelnik Kalmeta. 

Također, gradonačelnik Kalmeta za sljedeći je tjedan  najavio predstavljanje Strategije razvoja Višnjika kao športsko-rekreativnog centra pogodnog za doprinos razvoju cjelogodišnjeg turizma. – Tamo postoji infrastruktura koja zadovoljava potrebe kako profesionalnih tako i amaterskih sportaša i rekreativaca. Predstavljanjem Strategije otvorit ćemo javnu raspravu o tome kako vidimo taj prostor, objasnio je gradonačelnik. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.