Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar je domaćin Europskog prvenstva u mažoret sportu

22.06.2022.

10:14

Autor: HRT RADIO ZADAR

EP u mažoret sportu - Zadar

EP u mažoret sportu - Zadar

Foto: HMS / //

Zadar je domaćin Europskog prvenstva u mažoret sportu. Europsko prvenstvu u mažoret sportu održat će se od danas do nedjelje u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku. U pet natjecateljskih dana sudjelovat će 4000 sudionika u dobnim uzrastima kadeta, juniora i seniora.

Izuzetno visoka razina timova  na svakome MWF  natjecanju dokazuje ozbiljan rad i napredak mažoret sporta na svjetskoj razini , a timovi iz Europe nosioci su najvećeg broja odličja na MWF-SVJETSKIM PRVENSTVIMA.


S natjecateljskim rekvizitima – štapom, pom ponima, zastavama, mace-om, timovi će prezentirati svoje koreografije  u brojnim kategorijama:


–CLASSIC-DEFILE- STAGE BATON-STAGE POM PON- MIX- BATONFLAG-ACROBATIC BATON-DRUMMERS.


Solo, dup-trio, mini i velike formacije izmjenjivat će se prema definiranome programu, a odličja će se podijeliti za svaku kategoriju od 1.-3. mjesta.


Savez mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske zastupat će 17 timova koji su ostvarili kvalifikacije na dva Državna turnira u 2022. godini, a prezentirat će se  s 142 koreografije.


Pod vodstvom MWF/Sudačke komisije, timove će ocjenjivati 18  internacionalnih  sudaca .


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.