Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar je postao europski grad sporta 2021

03.11.2020.

12:57

Autor: Maja Savić

Zadar je postao europski grad sporta 2021

Zadar je postao europski grad sporta 2021

Foto: - / -

Na sportskom centru Višnjik otvorena je izložba fotografija "Zadar europski grad sporta 2021" te predstavljen logo mladog dizajnera Hrvoje Bezana kojim se najavljuje iduća godina prepuna sportskih događanja s europskim sudionicima. Višnjik postaje europski sportski poligon 2021.

U više od 10 godina postojanja Sportski centar Višnjik razvio se u respektabilni ogromni prostor namijenjen i profesionalcima i amaterima, mladima i starima, upravo svima kao putokaz da je bavljenje sportom ključno za naše zdravlje i dugovječnost. Dominira košarkaška dvorana Krešimir Čosić koja je nasljedila legendarne Jazine, metaforu najstrastvenijeg i najkreativnijeg navijanja u Europi. Uz to Zadar je dobio najmoderniji plivački bazen u kojem se okušavaju i vaterpolisti. Sa strane nekoliko je desetaka terena od teniskih preko nogometnih do košarkaških kao i sprava za teretanu na otvorenom. Nije stoga slučajno da je Zadar dobio titulu grada sporta 2021, kaže Dina Bušić, pročelnica gradskog ureda za sport i kulturu:

" Postavili smo ekstrakt fotografija iz naše zbirke s kojom smo i osvojili ovu titulu a gdje promoviramo pristupačnost sporta građanima ali tu su i oni najbolji momenti iz profi svijeta sporta održani u Zadru".

Što se tiče zastoja u radu Centra zbog poznatih epidemioloških razloga to je iza nas. Naime, bazen je bio pod ključem ali i ostali sadržaji zjapili su prazni. Kako se stanje stabiliziralo tako su mu se vraćali vjerni sportaši. Sreća je, dodaje Snježana Jurinić iz zadarske sportske zajednice, da imamo disciplinirane korisnike sadržaja i još pdobrih okolnosti pa tako održavamo finu ravnotežu između epidemije i potrebe za aktivnošću.

"Kako su se sportaši dobro držali mi se nadamo da će se unatoč Covidu i dalje plivati, igrati vaterpolo i košarka, naravno bez gledatelja."

Pozivnica koju je Zadar poslao ujedno je i najava za obilje sportskih događanja u 2021. Odbojkaši, košarkaši i plivači, okušat će zadarsko tlo i plivalište a čini se da osim virusom odgođenih događaja, naše podneblje nosi sreću našim sportašima ali i rekreativcima. Prvi čovjek Višnjika Denis Karlović ističe da dnevno vježba 4000 ljudi:

" I po tome nam nema ravnih u Hrvatskoj."

Ono što Zadar čini posebnim je i publika. Ona ima onu snagu da sportaše a posebno naše doslovno nosi na krilima svoga navijanja.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.