Hrvatski radio

Radio Zadar

Prvi dan IT karijera na Sveučilištu u Zadru

12.01.2023.

18:18

Autor: Radio Zadar

Prvi JobIT dan na Sveučilištu u Zadru

Prvi JobIT dan na Sveučilištu u Zadru

Foto: Sveučilište u Zadru / Radio Zadar

Na Sveučilištu u Zadru danas se održava JobIT 2023 - prvi dan IT karijera u suorganizaciji Stručnog preddiplomskog studija informacijskih tehnologija Sveučilišta u Zadru i partnerskih tvrtki i organizacija s kojima odjel od ranije ima potpisane ugovore o izvođenju studentske prakse. Uz stručnjake iz IT sektora studentima i zainteresiranoj javnosti predstavili su se Alfatec group, Cognism, Cromaris, Digacon Software Solutions, Fer projekt, Financijska agencija - FINA, Helmholz sistemi, Maverik, OTP banka Hrvatska, Rentlio, WOD Software Solutions i Zadar Developers Hub - priopćeno je sa Sveučilišta. 

U ime organizatora sudionike je pozdravio doc. dr. sc. Franjo Pehar, koji je najavio kako će JobIT sustavno i redovito okupljati lokalnu obrazovnu, akademsku i poslovnu zajednicu zainteresiranu za razvoj STEM područja u Zadru i okolici, te razviti in vivo platformu za razmjenu karijernih perspektiva, regrutiranje talenata, umrežavanje i povezivanje studenata, kao potencijalnih posloprimaca, s potencijalnim poslodavcima iz IT sektora. 


Sudionicima se obratila i rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican, prisjetivši se početaka rada na računalima, kada se činilo da se otvaraju neslućene mogućnosti na području odgoja i obrazovanja: 

Vi ćete nakon diplome pokucati na vrata naših partnera iz privatnog sektora po novo zrno kvasa, umrežavati se kroz partnerstva i mentorski rad, a vrijednost diplome bit će uvećana doprinosom koji ćete dati kroz prenošenje znanja na sve druge sektore

Rektorica D. Vican

O svijetu IT industrije izlaganje je održao direktor inženjeringa CROZ-a Ivan Krnić, dajući savjete kakve bi, kako je rekao, sebi dao da je mogao kada je on prije 20 godina ulazio u ovaj svijet.

Nakon izlaganja i prezentacija partnera i predstavnika IT Sektora održana je panel rasprava o regrutiranju talenata IT-a, a u večernjim satima na rasporedu je IT Pub kviz u Guma baru  - navodi se u priopćenju. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.