Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar: Još tri osobe zaražene na piru

09.07.2020.

10:55

Autor:

Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija

Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Još tri osobe pozitivne su na koronavirus i vezane su uz nedavno održano vjenčanje, a riječ je o mlađim osobama. Za sada se tako 7 osoba vezuje uz isto vjenčanje i u tijeku je testiranje osoba kod kojih su se razvili simptomi.

Vezano uz novooboljele osobe i vjenčanje na kojem su te osobe bile, voditelj službe epidemiologije u Zadru dr. Alan Medić je rekao: „Molim sve one koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženima da se jave svom obiteljskom liječniku ili epidemiološkoj službi kako bi im se odredila mjera samoizolacije. Također molim sve ljude koji su bili na vjenčanju da se u idućim danima ponašaju odgovorno što podrazumijeva izbjegavanje kretanja među ljudima, praćenje svog zdravstvenog stanja te ukoliko moraju izlaziti obavezno nošenje zaštitnih maskica“.

Na JIL COVIDU u Općoj bolnici u Zadru jedna je osoba na respiratoru i jedna je smještena na COVID 1 odjelu. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 130 uzoraka. U samoizolaciji je 217 osoba, a od početka epidemije aktivni nadzor je istekao za 4424 osobe.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.