Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar: Noć hrvatskog vaterpola

06.12.2015.

13:21

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Domaćin tradicionalne Noći hrvatskog vaterpola, u organizaciji Hrvatskog vaterpolskog saveza, bio je Zadar. Ovogodišnje druženje vaterpolista, legendi i uglednika bilo je dio nacionalnog projekta "Večera s porukom". Sav prihod od večere namijenjen je Udrugi za Down sindrom Zadarske županije.

Zahvaljujem se svim ljudima velikog srca i naravno našim domaćinima vaterpolistima što su nam omogućili ovo prekrasno druženje. Prikupljena sredstva utrošit ćemo na uređenje prostorija Udruge u kojima će naši štićenici bez sumnje imati bolje sutra, izjavila je Suzana Periša, predsjednica Udruge za Down sindrom Zadarske županije.

U Noći hrvatskog vaterpola, koju su podržali i Grad Zadar kao prijatelj projekta Večera s porukom te Falkensteiner Club Funimation hotel kao domaćin, tradicionalno je izabrana najbolja hrvatska vaterpolska sedmorka prema izboru Večernjeg lista. Za 2015. godinu u njoj su: Damir Burić, Maro Joković, Luka Lončar, Petar Muslim, Paulo Obradović, Josip Pavić te Sandro Sukno, koji je proglašen najboljim hrvatskim vaterpolistom za ovu godinu.

Posebnu godišnju nagradu Hrvatskog vaterpolskog saveza - Trofej HVS-a, ove je godine dobio bivši igrač, reprezentativac te istaknuti vaterpolski djelatnik Boško Lozica. Uzvanicima su se tijekom večere obratili predsjednik HVS-a Predrag Sloboda te dopredsjednik Perica Bukić. 

Drago mi je da smo našu tradicionalnu noć vaterpola ove godine organizirali uz humanitarnu notu i da time pomažemo udruzi koja se bavi djecom sa downovim sindromom. Ovo je bila prilika čestitati svima na uspjesima u protekloj sezoni, posebno našoj reprezentaciji na srebrnoj medalji na Svjetskom prvenstvu, ali i naravno najava Europskog prvenstva koje se već u siječnju odigrava u Beogradu. Kruna cijelog četverogodišnjeg ciklusa očekuje nas u kolovozu 2016. na Olimpijskim igrama u Riju, izjavio je dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

Noć hrvatskog vaterpola već je tradicionalna prilika u kojoj se prisjećamo najvećih rezultata našeg najtrofejnijeg momčadskog sporta. Na večeri su uživali i mnogi hrvatski vaterpolski reprezentativci koji u Zadru igraju završnicu Kupa Hrvatske, a u finalu se bore dva najbolja hrvatska kluba – dubrovački Jug Croatia Osiguranje i riječko Primorje Erste Bank. Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju pak za nekoliko dana očekuje odlazak na pripreme u SAD. Početkom siječnja, nakon pripremnog turnira u Dubrovniku, naši vaterpolisti odlaze na Europsko prvenstvo u Beograd, dok nas u kolovozu očekuju Olimpijske igre Rio 2016.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.