Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar postaje domaćin 11 Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova

17.05.2018.

13:39

Autor: Maja Savić

Zadar postaje domaćin 11 Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova

Zadar postaje domaćin 11 Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova

Foto: - / -

Pred nama je 11 to međunarodno natjecanje pjevačkih zborova Zadar, događaj koji okuplja pjevače iz Europe i svijeta a u četiri dana trajanja nastupit će 14 zborova. Pjevat će se na atraktivnim lokacijama u gradu.

Glazbena priča počinje idući četvrtak a otvaranje će upriličiti slovenski zbor Filharmonije, Zadranima se predstavljaju sa suvremenim programom sa autorima 20 i 21 stoljeća. Tomislav Košta umjetnički ravnatelj i utemeljitelj natjecanja osvrnuo se na ugođaj koji natjecatelji stvore pri dolasku u Zadar kao i ima li problema sa smještajem u turističkoj sezoni:

Košta:

"Zborovi dolaze u Zadar puni dobre volje i veselja koje glazba nosi, bez obzira što je tu petstotnjak ljudi, lijepo je organizirati takvo nešto i nije nikad bilo problema"

Kako će glazbena priča izledati objasnio u ime Upravnog vijeća natjecanja Igor Cecić:

Cecić: 
"Dolaze nam iz Njemačke, Češke, SAD a, Slovenije, Litve i Švedske te osam hrvatskih zborova. Natječu se u dvije kategorije, to su mješviti zborovi te muški i ženski zborovi kojih je tri."

Ako i nemate namjeru ciljano pratiti zborove ništa zato jer ih i šetajući gradom možete pratiti dodaje Tomislav Košta:

Košta :
"Imat ćemo izravni prijenops događaja, na Poljani Šime Budinića imat ćemo monitore gdje će prolaznici imati priliku vidjeti zborove koji se natječu"

Pjevat će se po najpoznatijim lokacijama u gradu. Od Kneževe palače preko morskih orgulja na Narodnom trgu pa do Hrvatskog narodnog kazališta. Završetak je u nedjelju. 27. svibnja u Katerdrali Sv Stošije kada će na Euharistijskom slavlju nastupiti Zbor iz SAD

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.