Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar postaje veliko gradilište

27.02.2018.

15:04

Autor: Iva Rogić

Zadar postaje veliko gradilište

Zadar postaje veliko gradilište

Foto: - / -

Kreću, opsežni radovi na osam projekata integralnog sustava odvodnje aglomeracija Zadar i Petrčane. Zadar bez crnih jama - poznato je obećanje gradskih vlasti - no svjestan negodovanja zbog aktulanih radova na cestama, gradonačelnik Branko Dukić već je sada pozvao Zadrane na strpljenje.

U idućih četiri do pet godina Zadar postaje veliko gradilište. Projekt koji je pripreman više od šest godina, težak je više od 400 milijuna kuna i podijeljen je na tri područja: Bokanjac, središnji dio Zadra, te područje Kožina i Petrčana. Detaljnije o dinamci radova govorio je pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap: Dakle područje Bokanjca u vrijednosti je od 106 milijuna kuna, to bi trebalo početi krajem ove godine, raspisivanje natječaja za područje grada Zadra u 2019 - toj, i sredinom 2019. te područje aglomeracije Kožino i Petrčane.

Na kolegiju je bilo riječi o još jednom dugogodišnjem projektu koji nikako da ugleda svjetlo dana. Govorimo o centru Mocire koji je bio tema prošlotjednog sastanka s predstavnicima dvaju ministarstva, socijalne skrbi te znanosti i obrazovanja. Svi su suglasni da projekt mora zaživjeti, te se kreće u redifiniranje ugovora nakon čega bi na jesen trebali početi i radovi na objektu - izvjestio je gradonačelnik Dukić. Useljenje u centar planira se početkom nove školske godine u 2019. godini. 

A kako bi unaprijed otklonio negativne konotacije o nabavi novih službenih automobila, - zadarski gradonačelnik na završetku današnjeg kolegija kazao je kako se tu radi o uštedi, a ne trošku za gradski proračun. Više nas košta održavanja starih, nego nabava novih pojašnjavao je svoju odluku Dukić uz napomenu kako se tu traže vozila srednje klase, a ne luksuzne limuzine. " Imamo nešto na leasing koji ističe, bolje je sada promijeniti , koliko znam s pozicije održavanje tih auta nekada se puno više izdvajalo tako da je ušteda veća,300 tisuća kuna....

Inače od ukupno planiranih milijun kuna za obnovu voznog parka, 400.000 tisuća kuna odnosi se na kupnju novog kombija prilagođenog prijevozu osoba s invaliditetom.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.