Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar: Sve je spremno za masovno cijepljenje, gužve ne bi trebalo biti

25.02.2021.

12:05

Autor: Filip Buzov

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

S 1. ožujkom počinje masovno cijepljenje u Zadru. Punkt je postavljen kod sportskog centra na Višnjiku, a cijepljenje se odvija prema utvrđenoj listi, odnosno svaki izabrani pacijent dobiva točno vrijeme kad se treba pojaviti.

Gužve ne bi trebalo biti uz uvjet da se strogo poštuju zakazani termini - kazala je dr.sc. Franka Krajnović, pomoćnica županijskog pročelnika za zdravstvo: Punkt je organiziran u dvorani Višnjik, odnosno u press centru, pristup je dobar, cijepitelji će biti timovi Doma zdravlja i timovi Zavoda za javno zdravstvo, tamo je postavljena oprema, napravio se plan rada, osigurana je sva potrebna informatička oprema, bit će tu tri tima koji će cijepiti, dođite najranije 15 minuta prije ugovorenog termina, ne treba dolaziti ranije . 

Na raspolaganju je Pfizer, bit će ga onoliko koliko ga nama Zavod za javno zdravstvo dostavi, naime mi smo u svakodnevnom kontaktu sa Zavodom, i planiramo onoliko osoba pozvati koliko ćemo imati na raspolaganju cjepiva. radit će se dvokratno, a kad budu dovoljne količine cjepiva radit će se i subotom. - kazao je  dr. Robert Županović pomoćnik ravnatelja Doma zdravlja Zadarske županije . 

 

 

Iz službenog priopćenja 

Od ponedjeljka  1. ožujka počinje s radom  PUNKT za cijepljenje u  ŠRC Višnjik, a liječnici obiteljske medicine prijavljuju svoje pacijente putem linka koji su dobili od Zavoda za javno zdravstvo.  Svaki termin slobodan je za dvije osobe, a predviđen broj cijepljenja tijekom jednog dana uz ovakav raspored je  ukupno 200 pacijenata na dan. Punkt će biti otvoren od  ponedjeljaka do petka od 9h  do 13h i od 15h do 19 h , a prema potrebi i dostupnosti cjepiva radno vrijeme se može i mijenjati. Na punktu će osim liječnika obiteljske medicine  raditi i tim Zavoda za javno zdravstvo  Zadar koji će biti administrativna i stručna pomoć. Cijepljenje će se provoditi  sa trenutno dostupnim cjepivima (prema sadašnjim informacijama u prva dva tjedna biti će na raspolaganju Pfizer i Astra Zeneca) , a cijepit će se  sve osobe koje Pema Planu provođenja cijepljenja protiv bolesti COVID-19 pripadaju drugoj fazi tj. osobe starije od 80 godina, osobe od 65 do 79 godina, te odrasle osobe visokog rizika mlađe od 65 godina i osobe umjerenog rizika. Osobe koje nemaju prebivalište u Zadarskoj županiji, a nalaze se u našoj županiji biti će prijavljene na PUNKT od strane  djelatnika Zavoda za javno zdravstvo Zadar ili naručene na cijepljenje u Zavodu (Ulica Ljudevita Posavskog 7a). Iste osobe se mogu prijavit na broj telefona 023/ 643 -377.

dr.sc. Franka Krajnović, pomoćnica županijskog pročelnika za zdravstvo:

dr. Robert Županović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.