Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar trči za one koji ne mogu

06.05.2018.

07:56

Autor: HRT Centar Zadar

Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija

Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

U 13 sati osam i pol tisuća trkača iz Zadra petu godinu zaredom krenut će u globalnu utrku Wings for life. Trka će početi istodobno na još 11 lokacija u svijetu, a cilj je priodonijeti istraživanjima ozljeda leđne moždine.

Na zadarsku utrku i ove su godine stigli trkači iz čitave Hrvatske, susjedstva, te zemalja Europske unije. O veličini zbivanja govori podatak da je u pripremu i realizaciju utrke uključeno 1.100 volontera, 200 zaštitara, 60-ak autobusa Liburnije te 160 suradničkih ekipa.

Voditelj Službe policije Božidar Budiša savjetuje vozačima da na dan utrke izbjegavaju Liburnsku obalu. Dionica od peglice do Liburnske obale, do svjetionika, taj dio prometnice će se zatvarati u 9 i 15 u nedjelju, do odlaska trkača. Za to vrijeme ćemo propuštati promet preko Bedema zadarskih pobuna, ali ne iza 11 45 kad počinje zatvaranje daljnjih dionica. Od 12 sati i 15 minuta će biti zatvorena cijela dionica kroz grad Zadar. Nadalje, kretanje utrke je duž Jadranske magistrale u smejru Šibenika, nailaskom trkača promet će se povremeno zatvarati, ističe Budiša

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.